NOVICE

Iščemo nove člane za sezono 2018/2019september 19, 2018

Hej ti! Ja, ti! Si želiš popestriti svoje že pestro študentsko življenje? Da, tudi to je mogoče. Si študent/študentka fakultete za strojništvo, elektrotehniko ali računalništvo in informatiko in si željan/željna pridobiti nova praktična znanja, izkušnje in poznanstva v procesu načrtovanja in izdelave električnega dirkalnika? Pridruži se že sedaj, v razvojni fazi in sodeluj pri izdelavi dirkalnika, ki bo osvajal lovorike in srca, na tekmovanjih Formula Student. Kontaktiraj nas in se pridruži naši veliki družini- Superior Engineering. Prijave zbiramo do 14.10.2018! Kar pogumno, se že veselimo novih članon.
Več info na…

Akcija v Krškemseptember 15, 2018

Polno akcije na #komotarmeet! Obe naši zverini uspešno na progi, ob tem pa je bil čas tudi za slikanje s F4, za volanom katere je sedel naš tehnični vodja @cufer.urban Hvala @komotar_minuta, @ Raceland Krško in @hitridirkac za priložnost! Več info na…

Komotar meet v Krškemseptember 14, 2018

Vsi si po tihem želimo postati hitri in drzni, mar ne? Sanje SE uresničujejo, saj bo 15. septembra vsak dobil priložnost postati naslednji Vin Diesel. Večini dobro poznani vloger Komotar Minuta je vsem moto navdušencem in tistim z več ˝korajže˝ postavil res hud iziv! Več info na…

Utrinki iz relija v Novi Goriciseptember 7, 2018

Par utrinkov iz današnje razstave naše električne formule na 7. MAHLE Rally Nova Gorica. Veseli smo priložnosti pokazati naše delo drugim in cenimo zaupanje in podporo podjetja MAHLE , ki nam pomaga razvijati naš potencial.      

Testiranja v Logatcuseptember 6, 2018

Tudi v preteklem tednu smo bili aktivni. Z manjšo skupino inženirjev smo se odpravili v Logatec, kjer smo na poligonu varne vožnje Blagomix Varna Vožnja opravili krajše testiranje. Zbirali smo podatke o aerodinamiki vozila, natančneje, s pomočjo vrvic smo opazovali pojav turbulence na prednjem in zadnjem krilu ter na difuzorju našega dirkalnika.

Zbiranje podatkov na testiranjih je zelo pomembno delo, saj lahko le tako ugotovimo kako naprej. Res je, da je šele september ampak, ko pride čas dirk, mora biti avto kot iz škatlice. V prihodnjih dneh sledi še več pestrega dogajanja, tako testiranj kot tudi pomembnih dogodkov, kjer bomo gostje tudi mi. Se vidimo!

Razstava našega lepotca Eldraxaseptember 5, 2018

Obeta se prava poslastica za vse reli navdušence in sicer 7. Mahle rally Nova Gorica, ki ga bo sestavljalo 12 hitrostnih preizkušenj, s skupno dolžino 150 km. Člani ekipe študentov Superior Engineering se bomo dogodka udeležili s svojo ELEKTRIČNO FORMULO in vam z veseljem predstavili naš izdelek, potek sezone in vse ostalo, kar vas utegne zanimati v zvezi z dirkalnikom. KJE NAS NAJDETE: Četrtek, 6.9.: pred hotelom Perla med 9:00 in 19:00 uro Petek, 7.9.: v boksih v Kromberku med 12:00 in 18:00 uro

Vabljeni!  
https://www.facebook.com/events/2096561643938679/  

Vabljeni na 7. MAHLE reli Nova Gorica!september 5, 2018

Ne veste kam bi se odpravili za konec tedna? Prepustite odločitev nam in garantiramo vam, da ne boste ostali ravnodušni. Obeta se prava poslastica za vse reli navdušence in sicer 7. Mahle reli Nova Gorica, ki ga bo sestavljalo 12 hitrostnih preizkušenj, s skupno dolžino 150 km.

Tudi naša ekipa se bo dogodka udeležila. V četrtek 6.9. nas lahko najdete pred hotelom Perla v Novi Gorici, 7.9. pa v boksih v Kromberku, pri trgovskem centru Merkator, kjer si boste lahko ogledali našega lepotca Eldraxa in načeli debato ali dve z našimi nadobudnimi inženirji. Vabljeni!  
https://www.facebook.com/Rally-Nova-Gorica-440073816117127/?__xts__[0]=68.ARByRpxulV7E6JOscUbT5U547bSxeZzwuWCB4UIVZq238rCMwb-YVB5LKI86Rd-JqdfSf7hrRd5Iz2fxnIRKjKPBLM-MHYkzWtacuMmu2PaazLB1FgraZjmtuH–S6_P_WWNP2ympWZuO-g0tKTbL7-925Gr0FjTDSESOmoXUMEt2Tf-VaW4jg  

Napovednik dogodkov v mesecu septembruseptember 5, 2018

September bo aktiven! Ta mesec vas ne bo pustil ravnodušne. Dogajalo se bo na vsakem koraku. Spremljajte nas na socialnih omrežjih ali pa še bolje, v živo na katerem izmed spodaj naštetih dogodkov. Se vidimo!   6.9. Rally MAHLE Nova Gorica (od 9. ure dalje nas najdete  pred hotelom Perla v Novi Gorici)  

7.9. Rally MAHLE Nova Gorica (najdete nas v boksih v Kromberku-pred trgovskim centrom Mercator)   15.9. Komotar meet (Kdaj? štartamo ob 9:00 ; Kje? Raceland Krško)   22.-23.9. Tekma FS Alpe Adria (Rijeka)   25.9.-28.9. in 30.9. Dnevi strojništva v Bistri (Kdaj? od torka do petka nas najdete med 9. in 13. uro, v nedeljo pa med 11. in 18. uro ; Kje? Bistra pri Vrhniki)

Prispevek tudi na spletnem portalu 24ur.comavgust 26, 2018

Vsi tisti, ki včeraj niste uspeli ujeti prispevka v oddaji 24ur ali pa bi želeli o testiranju, ki se je odvijalo pred natanko tednom dni v Vrtojbi izvedeti še več, ste vabljeni k branju prispevka na Spletni portal 24ur.com. David Stropnikk, ki je tudi sedel za volana naših dirkalnikov vam bo razkril nekaj tehničnih podrobnosti, predvsem pa svoje občutke po vožnji z obema našima »mašincama«.   https://www.24ur.com/sport/ostalo/dirkalne-formule-izpod-rok-slovenskih-studentov.html    

Prispevek v oddaji 24URavgust 25, 2018

Danes ob 19:00 vklopi svoj televizor in si na POP TV v oddaji 24ur  oglej prispevek o naših formulah!  Podrobnejša reportaža, ki je nastala preteklo nedeljo, pa bo na voljo jutri na Spletni portal 24ur.com  

Utrinki iz nedeljskega testiranjaavgust 22, 2018

Sončno nedeljsko popoldne je del naše ekipe preživel v družbi novinarjev in nekaterih sponzorjev. Na testnem dnevu, ki ga je gostilo dirkališče v Vrtojbi so se nam pridružili predstavnik Siol.net Avtomoto Gregor Pavsic, David Stropnik iz uredništva POP TV / Kanal A, ki bo naše delo predstavil v prispevku v oddaji 24ur.com, predstavnik revije AVTO FOKUS Anže Jamnik in Miloš Požar iz podjetja MAHLE Kariera Slovenija, ki je naš največji sponzor. Dogodek je potekal v sproščeni atmosferi, v zraku pa je bilo čutiti energijo vseh prisotnih, samih srčnih ljubiteljev avtomotošporta. Uživali smo v uglašenih zvokih našega Griffina in pogledu na lahkotno eleganco Eldraxa. Najpogumnejši so tudi sedli za volana naših lepotcev in odpeljali nekaj z adrenalinom nabitih krogov.

Naše vragolije si lahko ogledate v spodnji galeriji foto utrinkov.  

Testiranja v Vrtojbiavgust 21, 2018

Prve vtise iz nedeljskega testiranja že lahko najdete v prispevku Gregorja Pavšiča, ki je sedel za volan našega električnega lepotca in se z njim podil po stezi. Članek vreden branja. Najdete ga na Siol.netAvtomoto ali sledite spodnji povezavi. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem sodelujočim, ki so prekrasno druženje organizirali. Zahvala gre tudi Karting Vrtojba – Društvo Gas Vrtejba, ki so nas gostili na svoji stezi.   https://siol.net/avtomoto/zgodbe/mladi-slovenci-s-tem-vozilom-pokazali-prihodnost-video-475570    

Timov hiter krog na Madžarskemavgust 16, 2018

Da malo osvežimo spomin na dirkalno poletje, ti razkrivamo posnetek, kako je Tim z Eldraxom odpeljal hiter krog na Madžarskem! Za razliko od prejšnjih sezon, tokrat precej bolj tiha zvočna kulisa.  

Autocross na dirkališču v Assnuavgust 7, 2018

Braaap! Na spodnji povezavi si lahko ogledate posnetek, kako je naš voznik Tim odpeljal svoj hiter krog v disciplini Autocross na Formula Student Netherlands. Vsekakor zelo hitra in atraktivna vožnja!  

Zaključek sezonejulij 22, 2018

Naša ekipa je danes zaključila s tekmovanjem na Madžarskem. Tokrat smo bili bolj uspešni kot v Italiji, saj smo uspešno prestali vse tehnične preglede in smo tako lahko nastopili na dinamičnih disciplinah. Včeraj smo uspešno končali vse discipline, torej pospeševanje, kjer smo dosegli 8. čas od 16 ekip, nato še skid pad, kjer smo bili 6. od 16 ekip ter še autocross kjer pa še ni uradnih rezultatov. Danes pa smo bili že v vrsti za kraljevo preizkušnjo, endurance oz. vzdržljivost, a nam je tik pred štartom zagodla tehnika, a so naši fantje hitro odpravili napako, a smo zaradi tega pristali zadnji na vrsti. Ko smo prišli ponovno na štart pa se je vreme močno poslabšalo in je močan naliv dobesedno odplaknil naš nastop. Tako smo žal ostali brez nastopa na endurance in s tem tudi možnosti za dobro končno uvrstitev. S tem smo tudi zaključili tekmovalni del sezone, to leto žal brez zaključenega endurance-a, vendar zelo dobro osnovo za napredovanje v preostanku te in naslednji sezoni. Sedaj sledi malo odmora in nato nadaljnja testiranja Eldraxa. Na tem mestu bi se iz srca zahvalili vsem sponzorjem, partnerjem in vsem ostalim, ki ste nam tekom sezone tako ali drugače pomagali pri uresničitvi našega projekta! Brez vas nam ne bi uspelo.

Ko se malo ustalimo, pa vam pokažemo tudi kakšen posnetek naših voženj iz te sezone.

Odličen začetek na Madžarskemjulij 20, 2018

Juuhuu! Pa jih imamo vse! Danes smo zaključili vse tehnične preglede in smo tako pripravljeni za dinamične discipline jutri zjutraj. Ob vsem smo danes imeli na sporedu tudi statične discipline, ki smo jih uspešno predstavili in opravili. Jutri zjutraj imamo na sporedu skid pad in pospeševanje ter popoldan se autocross. Držite pesti!

Utrinki iz Italijejulij 17, 2018

Ker vsi že komaj čakamo, da se odpravimo na dirko na Madžarskem, si vzemimo nekaj minut in se prepustimo utrinkom, ki smo jih ujeli v objektiv na stezi v Italiji.      

Povzetek dirkaškega tedna v Italijijulij 15, 2018

Včeraj, v poznih večernih urah se je vrnil še preostanek ekipe, ki je gostoval na dirki v Italiji. Tokrat smo se žal vrnili z grenkim priokusom, saj naš Eldrax zaradi manjših primankljajev ni prestal tehničnega pregleda in smo zaradi tega lahko sodelovali le pri statičnih dogodkih.  Ampak nič zato, saj imajo naši bistri inženirji že skovane načrte za izboljšave in delajo s polno paro naprej. Kljub vsemu pa smo pridobili ogromno napotkov, pohval in dragocenih izkušenj. Zahvaljujemo se vsem, ki nas spremljate in podpirate, mi pa gremo pogumno naprej. Čez nekaj dni sledi dirka na Madžarskem, kjer se bomo potrudili, da naš električni lepotec pokaže vse svoje čare. Do takrat pa vam ponujamo nekaj izbranih trenutkov iz Italije.

Rezultati: Design event 10. mesto Business presentation 10. mesto Cost event 14. mesto

Partner Mizarstvo Jagodicjulij 14, 2018

Samo poglejte te obline! Le kako do njih? Eden in edini recept je trdno delo iz dneva v dan, veliko odrekanja in pa seveda sodelovanje z najboljšimi partnerji. V podjetju Mizarstvo Jagodic so nam izdelali kalupe s pomočjo katerih smo izoblikovali prekrasno karoserijo našega lepotca.

Povzetek dogajanja v Assnujulij 13, 2018

Prva etapa letošnje tekmovalne sezone je za nami! Naša ekipa je včeraj uspešno zaključila s tekmovanjem na Nizozemskem. Samo tekmovanje se je začelo v ponedeljek, ko so bile na sporedu statične discipline in tehnični pregled. Tokrat smo se ekipa res izkazali in dosegli odlično 3. mesto na predstavitvi dizajna, imenovano Design report. Prav tako smo uspešno prestali tehnični pregled in bili tako pripravljeni za dinamične discipline v sredo in četrtek. Kljub natrpanemu urniku smo nastopili na vseh in ob tem dosegli nekaj odličnih rezultatov. Naša zvezda, Griffin, ki se bohoti z 108. konjskimi močmi, je pokazal svoj značaj na pospeševanju, kjer je naš voznik Andraž dosegel vrhunski 2. čas! Tudi na skid padu se je Griffin pokazal kot konkurenčen dirkalnik, a je na žalost vozniška napaka pokvarila rezultat. Ponovno je bilo napeto pred autocrossom, saj je odpovedal bencinski filter, a smo kot ekipa ekspresno popravili težavo, da je lahko nas vodja Tim odpeljal dve vožnji ter z njima dosegel 3. čas. V četrtek pa je bila na sporedu se disciplina imenovana endurance, ki pa se na žalost ni izšla po naših pričakovanjih. Do menjave je še kazalo na soliden rezultat, a je že v prvem krogu po menjavi popustil očesni ležaj na sprednjem podvozju in odstop je bil neizbežen. Ničla na endurance-u je pomenila izgubo precejšnjega števila točk, ki bi nas v skupnem seštevku zavihtele na višje mesto. Na koncu smo kljub vsem izzivom in preprekam dosegli skupno 7. mesto na tekmovanju, na kar smo izredno ponosni! Kot vedno pravimo, ena ekipa, ene sanje!

Vodja ekipe Tim Novak je povedal: “Za nami je naporen teden, saj smo imeli nekaj težav že na tehničnem pregledu, ampak smo jih na srečo rešili. Zelo sem ponosen na celotno ekipo, tudi tisti del, ki ni uspel biti fizično z nami na tekmovanju, ampak je reševal vse probleme od doma. Stopili smo skupaj in odpravili vse težave, ki so nas med tekmovanjem doletele. Veseli smo, da se je vse izšlo kot se je. Zelo me veseli, da imamo po le dveh letih tako konkurenčen dirkalnik, ki je sposoben posegati po najvišjih mestih! To kaže na ves vložen čas, trud in kvaliteto izvedbe našega projekta ter na duh ekipe, katere srca bijejo kot eno. Pohvalili bi res celo ekipo, saj je vsak na svoj način pomagal do končnega rezultata, ki bi seveda lahko bil tudi boljši, vendar to je dirkanje. Ponovno smo se naučili mnogo novih stvari, ki nam bodo v prihodnje pomagale k se bolj kakovostni izvedbi zastavljenih ciljev. Zahvalil bi se vsem sponzorjem in partnerjem, ki ste nam pomagali ter v nas verjeli! Brez vas ne bi dosegli tega rezultata!” Hvala vsem, ki nas spremljate in v nas verjamete! Sedaj pa pogumno naprej, spremljajte nas še za več novic iz tekmovanj v Italiji in na Madžarskem z najnovejšo električno dirkalno zverino, Eldraxom. Rezultati: Skupno 7. mesto Bussines plan presentation: 12.mesto Design report: 3. mesto Cost and manufacuring: 14. mesto Skid pad: 7. mesto Acceleration: 2.mesto Autocross: 3. mesto Endurance: DNF

Pozdrav iz Italijejulij 12, 2018

Saluto dall’Italia! Javljamo se iz druge letošnje dirke in sicer iz dirkališča Autodromo Riccardo Paletti, ob mestecu Varano di’Melegari, kjer bo lahko Eldrax pokazal svojo moč. Kamp je postavljen in v boksih je vse pripravljeno. Včeraj dopoldne smo uredili vse potrebne registracije, zvečer pa je potekala otvoritvena slovesnost z gostom Gianmario Gabbianijem in predstavitvijo FCA avtonomnega parkiranja vozil. Danes držite pesti, saj sledi poslovna prezentacija, čaka pa nas še tehnični pregled.

Prvi dirkaški dan v Assnujulij 11, 2018

Juuhuu prvi dirkaški dan je za nami in ekipa je opravila odlično delo! To pokažejo tudi rezultati, saj smo na skid padu dosegli 3. čas, na pospeševanju 2. čas ter na autocrossu 3. čas! Ob tem pa smo se zavihteli tudi na 3. mesto v statični disciplini Desing report! Čestitke celotni ekipi, sedaj pa sledijo zadnji popravki na Griffinu, da bo pripravljen za kraljevsko disciplino, Endurance, ki je na sporedu jutri! Držite pesti!

Prvi preizkusi pospeševanjajulij 11, 2018

Prvi preizkusi pospeševanja so za nami.  Zaradi manjših tehničnih težav so bili manj uspešni, kot bi si želeli, a nič za to, saj imamo še dva poizkusa in mi smo pripravljeni na akcijo.

Dogajanje v Assnujulij 11, 2018

V Assnu so bile v preteklih dveh dneh v centru dogajanja statične discipline. Ekipa je vse uspešno opravila, žal se v finala nismo uvrstili. Naš dirkalnik pa je navkljub nekaj težavam opravil tehnični pregled, danes pa moramo opraviti še test hrupa in zavor. Ekipa se sedaj pripravlja na dinamične dogodke, katerih se močno veselimo, saj tu nastopi pravi tekmovalni duh. Danes se oglasimo iz autocrossa, skidpada in pospeševanja. Držite pesti!

Partner REC d.o.o.julij 10, 2018

Zelo smo veseli, da imamo priložnost sodelovati tudi z manjšimi, domačimi podjetji, ki se z odličnimi idejami in produkti povzpenjajo na vrh. Eno izmed teh je družinsko podjetje REC d.o.o., ki razvija visokotehnološke rešitve, ki izboljšujejo nadzor in učinkovitost baterijskih sistemov. Nepogrešljiv del, ki ga uporabljamo tudi sami pa je njihov BMS (Battery Management System), torej upravljalnik baterijskih sistemov. Zato se jim zahvaljujemo za dobro sodelovanje. Njihovo širšo ponudbo pa si lahko ogledate na spodnji povezavi: http://www.rec-bms.com/

Prvi vtisi iz Nizozemskejulij 9, 2018

Končno akcija! Prvi dan na Nizozemskem je bil namenjen nameščanju ekip v kamp in garaže. Odvila se je tudi otvoritvena ceremonija, kjer nas je organizator toplo pozdravil in podžgal tekmovalni ogenj. Danes pa je ekipa že opravila poslovno prezentacijo in je v čakalni vrsti za tehnični pregled. Kasneje popoldan pa jih čaka še Cost Report ter sestanek voznikov. Držite pesti da gre vse srečno!

Prihajajoči dogodkijulij 8, 2018

Zdaj gre pa zares!  Le še nekaj dni nas loči od prvih letošnjih dirk. Pritisk in vznemirjenje sta na vrhuncu. V delavnici marljive roke pridno delajo noč in dan, brez premora. Komaj čakamo, da vidimo naše dirkalnike na stezi. Dela je še dosti in zato hvala vsem, ki nas podpirate in delate za to, da naše sanje postanejo realnost. Spremljate nas lahko na naslednjih dirkah: -ASSEN (9.-12. 7. 2018)

-VARANO DE’MELEGARI (11.-15. 7. 2018) -ZALAEGERSZEG (18.-22. 7. 2018)

Partner RECA d.o.o.julij 6, 2018

Da bodo vse komponente ostale na svojem mestu, so z različnim vijačnim in veznim materialom poskrbeli pri podjetju RECA d.o.o. Naši partnerji s svojimi izdelki ne povezujejo le delov dirkalnika, temveč tvorijo tudi trdne vezi med nami.

Prvi “koraki” Eldraxajulij 6, 2018

Medtem, ko potekajo še zadnje priprave pred odhodom na dirke, vam dajemo na vpogled nekaj utrinkov iz testiranj, ki so potekala v zadnjih tednih. Oglejte si prve prepeljane metre našega lepotca Eldraxa, na poligonu Blagomix Varna Vožnja.  

Partner Plamtex int d.o.o.julij 4, 2018

Da smo prikrmilili tako daleč, se lahko zahvalimo podjetju in zanesljivemu partnerju projekta Plamtex int d.o.o. Podjetje nudi celovite storitve pri izdelavi plastičnih izdelkov in izdelavo sklopov, ki jih po želji tudi sestavijo. K razvoju našega Eldraxa so pripomogli z izdelavo komponent pedalnega sklopa (nosilec pedala) ter deli krmilnega sistema (nosilci volanske letve, gredi, volana). Produkti so izdelani na najsodobnejših CNC strojih iz visokotrdnostnega aluminija 7075-T6. Za dodatne informacije pa obiščite spletno stran na spodnji povezavi in si oglejte njihovo široko ponudbo. 

Podrobnosti iz zakulisjajunij 10, 2018

Aa, če imaš dirkalnik na elektriko, isto rečeš, daj gas do konca?  Ta hitri, podcast, ki ljubi dirke! Prisluhni našemu super vodji Tim Novak-u in ljubitelju vsega dirkalnega Uroš Modlic-u, da izveš odgovor na zastavljeno vprašanje ter še kakšno zanimivo podrobnost iz zakulisja naše ekipe in procesa sestavljanja Eldraxa!

006 – Tim Novak in električni dirkalnik Eldrax
 

Stvaritev Eldraxajunij 6, 2018

Divje popotovanje, vredno vsake neprespane noči! Stvaritev naše električne zverine, Eldrax-a!

Prvi utrinki iz Roll Outajunij 2, 2018

Prve slikice, članki, podcasti so že tu! Roll out je bil totalen uspeh!! Najlepša hvala še enkrat za vso podporo in obisk!  Le klikni na objavljene povezave in se najdi na slikicah in izvedi še več podrobnosti o naši novi dirkalni zverini, Eldraxu! Avto magazinhttps://www.avto-magazin.si/…/elektricni-studentski-dirkal…/ Siol.net Avtomotohttps://siol.net/…/slovensko-znanje-in-gospodarski-kader-pr… Ta hitrihttp://www.tahitri.si/2018/06/02/006-tim-novak/ foto Modlichttps://www.facebook.com/pg/fotoModlic/photos/?tab=album&album_id=10156409840527733    

Partnerja Kolektor in Ambrož Eloksacijemaj 29, 2018

Znanje je ključ do uspeha!  Zaradi tega se učimo od najboljših! Najprej so nam pri partnerju Kolektor na CNC napravah velikodušno izdelali premnike, pesta in kolesne matice. Nato pa so jih v podjetju @Ambrož Eloksacije obdelali z elektrokemijskim procesom eloksacije, ki spada med površinske obdelave. Glavni namen eloksacije je zaščita površine pred oksidacijo. Tako se na površini ustvari kompaktna in izredno trdna plast, ki izboljša nekatere kemijske in mehanske lastnosti. Zahvaljujemo se obema partnerjema in komaj čakamo, da komponente vgradimo.   

Partner SKFmaj 24, 2018

Dirkalnik se hitro sestavlja. Smo pridni in marljivi, zahvala pa gre tudi našim partnerjem, ki nas vsak dan osrečujejo. Podjetje SKF je z igličnimi in krogličnimi ležaji ter preostalim ležajnim materialom najvišje kakovosti poskrbelo za kar nekaj nasmeškov.

Partner Impolmaj 22, 2018

Aluminij je zakon! Prejeli smo novo pošiljko palic aluminijeve zlitine 7075-T6, ki ima odlične mehanske lastnosti, kar je kot nalašč za izdelavo naših komponent, ki so izpostavljene visokim obremenitvam. V ekipi se že veselimo, da jih predelamo v komponente našega dirkalnika. Najlepša hvala našemu partnerju Impol, ki je poskrbelo, da imamo na razpolago le najboljše materiale.

Partner Siliko d.o.o.maj 21, 2018

V delavnici je zopet vroče! Razveselili smo se novih sestavnih delov planetnega gonila, ki so nam jih izdelali pri partnerju Siliko doo. Da dosežemo najboljše rezultate, uporabljamo le najboljše komponente. Sestavni deli gonila morajo biti izdelana iz visoko trdnostnih materialov, saj prenašajo velike vrtilne momente. Aluminijeva zlitina 7075-T6 je kot naročena za naše dele. Zaradi tega smo zelo veseli, da imamo partnerje z dolgoletnimi izkušnjami in najnovejšo tehnološko opremo, ki so pripravljeni sodelovati pri projektu.

Teambuildingmaj 20, 2018

Divje! Samo s to besedo lahko opišemo, kako noro smo se zabavali ta vikend na adrenalinsko obarvanem motivacijskem druženju z gokarti v Raceland Krško v družbi Hitri Dirkač! Sedaj smo polni sveže energije in zagona, že nazaj v delavnici in s polno paro ustvarjamo našo novo dirkalno zverino Eldrax-a, ki Vam jo razkrijemo prav kmalu na ROLL OUT 2018! Se že veselimo.

Partner TPV Skupinamaj 19, 2018

Naš zvesti partner projekta @TPV Skupina se je zopet izkazal! Lasersko razrezano pločevino v največji meri uporabimo za izdelavo šablon, s pomočjo katerih naredimo vse potrebne izvrtine na monokoku in za izdelavo nekaterih kalupov za aerodinamiko. Najlepše se jim zahvaljujemo!

Znanost na cesti/Science on the streetmaj 18, 2018

V torek, 15. maja smo v sklopu projekta Znanost na cesti / Science on the Street predstavili naš projekt Formula Student. V atriju Slovenske Akademije znanosti in umetnosti ( ZRC SAZU) je potekal pogovor z našim vodjo Tim Novak in prof. dr. Jernejem Klemencem, profesorjem @Fakulteta za strojništvo UL. Podrobno sta predstavila delovanje naše ekipe, pretekle dosežke, cilje, želje in komentirala pretok inženirskih znanj, ki oblikuje ta projekt, vse od študentov Univerze v Ljubljani do industrije. Zahvaljujemo se Vam za obisk in vse prijazne besede ter podporo!

Partner Asteko-Center Osebne Varovalne Oprememaj 13, 2018

Tudi naša Tjaša se je razveselila novih varnostnih pripomočkov in jih je kar preizkusila v akciji! Najlepša hvala našemu partnerju Asteko – Center Osebne Varovalne Opreme, da skrbite za našo varnost pri delu!  

Partner ŠPENA Iztok Drobnič s.p.maj 9, 2018

Za izgradnjo naše formule vedno samo najboljši material in vedno samo najboljši strokovnjaki! Precizni izdelki iz titana, ki se bodo uporabljali na podvozju formule to tudi dokazujejo!  Iskreno se zahvaljujemo našemu partnerju ŠPENA Iztok Drobnič s.p., ki nam jih je, poleg raznih puš, distančnikov in osi, ki bodo omogočale delovanje quick jacka, na svojih stružnicah tudi izdelal.

Partner ATG Zupanmaj 6, 2018

Naj se sveti! Najlepša hvala našemu partnerju ATG Zupan za tako lično polakiran monokok!  Vabljeni k ogledu njihove kakovostne ponudbe avto-storitev in izdelkov na http://atgzupan.com.

Partner MAHLE Kariera Slovenijamaj 2, 2018

Wuhuuu, naši elektrotehniki so že v akciji!  Pred nekaj dnevi smo obiskali našega glavnega partnerja projekta MAHLE Kariera Slovenija, enega izmed vodilnih strokovnjakov za elektro pogonske sisteme v Sloveniji. Poleg hladilnikov za hladilni sistem in krmilnikov, ki so nam jih velikodušno darovali in s katerimi bomo krmilili naša motorja, so nam tudi omogočili test naših motorjev in našega hladilnega sistema v njihovi merilnici! Za to smo jim neizmerno hvaležni! Ekipa bi rada izrazila še posebno zahvalo g.Zavadlavu in vsem strokovnjakom in sodelavcem prototipne delavnice in merilnice, ki so nam, s svojim znanjem in izkušnjami, nudili ogromno podporo in pomoč pri testiranju, pripravi krmilnikov, pripravi programske opreme krmilnikov in z vsemi dobrodošlimi nasveti omogočili, da smo dosegli želen cilj.   

Partner Kolektorapril 28, 2018

Le poglejte ta krasen rezultat sodelovanja naše ekipe in enega naših zvestih partnerjev projekta!  Kolektor nam je s postopki struženja in rezkanja na najsodobnejših CNC napravah izdelal preminke, pesta in kolesne matice (center lock) iz visoko trdnostnega Aluminija serije 7075-T6 in naj povemo še to, da so vse komponente računalnisko optimirane tako, da pri čim nižji masi zdržijo potrebne obremenitve! Mi smo nad komponentami resnično navdušeni in izmerno hvaležni za njih!

Projekt Znanost na cesti/Science on the Streetapril 24, 2018

Tudi naša ekipa sodeluje na odmevnem projektu Znanost na cesti / Science on the Street. Vabimo Vas 15. maja, da se nam pridružite! Več pa na spodnji povezavi.

https://znc.si/dogodki/napovednik/formula-student-pretok-inzenirskih-znanj/

       

Partnerja DEWESoft in Riteh Racing Teamapril 17, 2018

Buuuum! Preizkus impact attenuatorja oz. blažilca udarcev je opravljen!  Velika zahvala gre nasemu partnerju DEWESoft, ki nam je s svojo merilno opremo to tudi omogočil. Najlepša hvala pa tudi našim prijateljem iz Riteh Racing Team za krasno sodelovanje pri izvedbi testa in kot vedno – nadvse prijetno druženje v Rijeki!

Partner G-M&M in KAISER+KRAFT GmbHapril 10, 2018

Vedno se razveselimo tako uporabnih darov! Najlepša hvala našemu partnerju @G-M&M iz Grosuplja za nas nepogrešljivo električno orodje in partnerju KAISER+KRAFT GmbH, ki je poskrbelo, da bo naša delavnica še v nadaljnje kar se da urejena!

Partnerja Elaphe in TKC – Lasersko varjenjeapril 7, 2018

Kaj pa srce? Srce našega Eldraxa bo letos predstavljal baterijski paket 900 celic s kapaciteto 7,5 kWh, za kar se najlepše zahvaljujemo enemu naših največjih podpornikov in partnerjev Elaphe Propulsion Technologies! Naš partner, strokovnjak na področju varjenja, @TKC – Lasersko varjenje pa je s sodobno tehnologijo laserskega varjenja spojil naše celice v 6 baterijskih paketov, ki jih nato z ustrezno električno vezavo povežemo skupaj tako, da dobimo želeno karakteristiko celotnega baterjiskega paketa. Podoben sistem gradnje baterij uporabljajo tudi svetovno znani Rimac in Tesla. Naš partner je opravil odlično varjenje, za kar smo mu iskreno hvaležni! 

Partner Herman mobil dooapril 4, 2018

Naša ekipa je zavihala rokave in se lotila izdelave šasije!Vas zanima kako? Pred impregnirana ogljikova vlakna smo položili v kalupe, pri tem pa smo namenili veliko pozorosti orientaciji in vrstnemu redu polaganja tkanine, s katerim smo dosegli ustrezno togost končnega izdelka. Za konec pa se je vse skupaj peklo na cca100°C v ustreznem temperaturnem ciklusu, ki je skupno znašal prek 8h. Najlepša hvala našemu partnerju Herman mobil d.o.o, predstavniku visokokvalitetnih in inovativnih produktov v industriji caravaning-a, s katerim si delimo isto napredno vizijo o ekstremno lahkem, trdnem in zmogljivem karbonskem oklepu vozil, da nam je to pomagal uresničiti

Partner TOKAS Regalimarec 26, 2018

Urejenost in preglednost delovnega prostora je za našo ekipo izrednega pomena! Da bo naša delavnica vedno lepa in pospravljena, pa je tokrat poskrbelo podjetje TOKAS Regali, ki nas je opremilo s poličnimi regali in njihovo vgradnjo, za kar se jim najlepše zahvaljujemo!

Partnerja Ocean tec in Proizvodnja plovil Marjan Arh s.p.marec 23, 2018

Tokrat se vam javljamo s terena, takega s pridihom morja , kajti naši kalupi so bili izdelani v prostorih našega partnerja Ocean tec, kjer nam je družbo delalo veliko število bark in jaht v izdelavi. Velika zahvala pa gre tudi podjetju @PROIZVODNJA PLOVIL, MARJAN ARH S.P., ki nam je vse to omogočilo s potrebnim materialom za izdelavo kalupov, strokovnim svetovanjem in radodarno pomočjo pri fizični izdelavi!

Partner JIB DESIGNmarec 21, 2018

Ko se združita inovativna ideja in sodobna tehnologija! Delo frezanja našega modela smo zaupali partnerju, JIB DESIGN, vrhunskemu strokovnjaku na področju navtičnega oblikovanja in inženiringa. Opravili so več kot odlično delo, za kar se jim nadvse zahvaljujemo!

Partnerja SHD Composite Materials in Skupina TPVmarec 14, 2018

S polno paro ustvarjamo naš novi dirkalnik! Preizkus karbona za SES (structural equivalency spreadsheet) je že narejen, wuhuu! Najlepša hvala našima partnerjema, angleškemu SHD Composite Materials Ltd za karbon, veseli nas, da smo sedaj še bližje, saj v Krškem odpirajo nov obrat in pa seveda zvestemu partnerju z Dolenjske @Skupina TPV za radodarno pomoč pri opravljanju testov kot tudi za vso strokovno pomoč pri izdelavi zahtevnih delov podvozja.

Prispevek v oddaji Ugriznimo znanostmarec 1, 2018

Projekt Formula Student! Kaj, kdo in kako, vse to in še več lahko izveste v zadnji oddaji Ugriznimo znanost, kjer smo gostovali skupaj s kolegi iz štajerske prestolnice. Vabljeni k ogledu s klikom na http://bit.ly/2FIzTYV!

FS Alpe Adriafebruar 20, 2018

In addition to the valuable experiences that we create with our project, one of the most beautiful things are also the close-knit friendships with other teams of the world! Last year friends from the Riteh Racing Team impressed us with their ultimate event, but this year they promise that everything will be even more extra, extra racing, extra fun! We support them all the way and we look forward to summer moments spent together. Support them with your like on FS Alpe Adria

Sinter Brakesfebruar 11, 2018

Akcija! Mi se že pridno pripravljamo na 2. testiranje na posebnem Krauss test-benchu, s katerim hočemo preizkusiti lastni dizajn ter termalno obnašanje rotorjev, pri čemer gre velika zahvala za pomoč tudi našemu partnerju Sinter Brakes.

ATG Zupanfebruar 7, 2018

Snežno bela kraljuje v tem zimskem času, ne samo zunaj, temveč tudi v naši delavnici! Najlepše se zahvaljujemo našemu partnerju podjetju ATG Zupan za končno obdelavo in lakiranje modela, ki zgleda odlično!

Facebookjanuar 28, 2018

Pa to je noro! Prestopili smo magično mejo 2000. všečka na Facebook-u! Wuhuu! Naša ekipa se vam najlepše zahvaljuje za vso podporo, spodbudo in prijazne misli! Ostajamo še naprej drzni, energični, zagnani in povezani kot družina! Prav kmalu vam razkrijemo naš napredek v izdelavi letošnje dirkalne zverine, spremljajte nas še naprej! P.s.: Že komaj čakamo, da spet zanetimo vročo dirkalno kri na dirkalnih stezah kot smo jo na temle posnetku v Gyoru!

FS Hungary 2017 – Autocross

Pa to je noroo! 😀 Prestopili smo magično mejo 2000. všečka! Wuhuu! 😀 Naša ekipa se vam najlepše zahvaljuje za vso podporo, spodbudo in prijazne misli! Ostajamo še naprej drzni, energični, zagnani in povezani kot družina! Prav kmalu vam razkrijemo naš napredek v izdelavi letošnje dirkalne zverine, spremljajte nas še naprej! 😉P.s.: Že komaj čakamo, da spet zanetimo vročo dirkalno kri na dirkalnih stezah kot smo jo na temle posnetku v Gyoru! 😀—————————————————————-This is craaazy! : D We crossed the magic limit of 2000th like on our page! Wuhuu! 😀 Our team is most grateful to you for all given support, encouragement and friendly thoughts! We remain bold, energetic, driven and connected as family! We will soon reveal our progress in the development of this year's racing beast, stay tuned! 😉P.s.: We can hardly wait to get on racing tracks again and make heads turn like we did on this video in Gyor! 😀

Objavil/a Superior Engineering – Formula student Team Ljubljana dne 28. januar 2018

Poišči nas na 10. Informativijanuar 26, 2018

Naša ekipa tudi letos sodeluje na največjem sejmu izobraževanja in poklicev pri nas! Obišči nas v petek, 26. 1. pri Fakulteta za strojništvo UL in v soboto 27. 1. pri Fakulteta za elektrotehniko, oglej si našo dirkalno zverino in se poteguj za privlačno in adrenalinsko nagrado, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Pro Karting Slovenija, najhitrejšim rent kartingom v Sloveniji!

SE 18 “Eldrax”januar 16, 2018

Wuhuuu, novo leto, nove male zmage! Superior Engineering s ponosom predstavlja letošnji dirkalnik na električni pogon SE18 “Eldrax”!

Nov monocoquejanuar 10, 2018

Neizmerno veselje! Model za nov monocoque je že v izdelavi! Najlepša hvala našima partnerjema puren gmbh in M SORA d.d. za material ter seveda našemu partnerju JIB Design za tehnično dodelavo in obdelavo! 

Lepe praznike!december 23, 2017

Jeeej, veseli čas je tu, čas, ko tudi naša ekipa za trenutek odloži delo in se poveseli. Naj bodo Vaši prazniki polni topline, iskrenega veselja in časa preživetega s svojimi najdražjimi!

Ho ho ho Santa

Jeeej, veseli čas je tu, čas, ko tudi naša ekipa za trenutek odloži delo in se poveseli. Naj bodo Vaši prazniki polni topline, iskrenega veselja in časa preživetega s svojimi najdražjimi! <3——————————————————-Yaay, it's x-mas time, and also a time when our team takes a moment to be merry. We wish you holidays full of warmth, sincere joy, and time spent with your loved ones! <3

Objavil/a Superior Engineering – Formula student Team Ljubljana dne 21. december 2017

Samo še malodecember 21, 2017

Norooo! Še malo, pa Vam razkrijemo našo novo zverino! Zaenkrat pokažemo le delček, kmalu pa objavimo popoln dizajn, zato nas le spremljajte v naslednjih dneh!

Dan odprtih vrat MIC Šolski center Nova Goricadecember 14, 2017

Pod okriljem našega glavnega sponzorja MAHLE smo prejšnji teden navduševali mlade upe na dnevu odprtih vrat MIC Šolski center Nova Gorica. Veseli smo bili vseh zastavljenih vprašanj in iskrenega zanimanja!

Laboratorij za odrezavanje LABODdecember 10, 2017

Zelo nas veseli, da tako dobro sodelujemo z @Laboratorijem za odrezavanje – LABOD. Najlepše se jim zahvaljujemo za podarjen material, titan, ki ga bomo obdelali v komponente podvozja in polosovine.

Božiček za en dandecember 6, 2017

December, čas veselja, radosti in obdarovanj.Tudi letos se je naša ekipa odločila, da pusti svoj pečat, s poslanim darilom, v mozaiku čarobnih božičev otrok, ki bodo prejeli darila po zaslugi enkratnega projekta Božiček za en dan!  Res nas veseli, da imamo priložnost sodelovati in da nas je toliko, ki smo pripravljeni pomagati! Zapomnite si, veselje se množi, ko se deli!

Meritve s pomočjo DEWESoftdecember 3, 2017

Začeli smo že s pripravami za merjenje dinamičnih sil v podvozju! Najlepša hvala podjetju DEWESoft, ki nam je priskrbelo potrebno merilno opremo in nam nudi vso podporo za izvedbo marsikaterih meritev.

Motorja za električno formulonovember 22, 2017

Veseli december prihaja, a naša ekipa se že veseli! Namreč prispela sta motorja za našo novo električno formulo! Juheej!

Kolektor dogodek za zaposlenenovember 19, 2017

Naš vikend je minil v prijetnem družinskem vzdušju na dogodku, ki ga za svoje zaposlene organizira naš sponzor Kolektor! Hvala za vabilo! Z veseljem vidimo to iskreno navdušenje in prisrčno simulacijo vožnje dirkalnika izpod otroških rok.

Obisk ekipe TU Wien Racingoktober 27, 2017

Naša ekipa je vednu na lovu za znanjem in povezovanjem z ostalimi ekipami Formula Student! Tokrat smo se mudili na obisku na Dunaju, pri ekipi TU Wien Racing! Zelo smo jim hvaležni za njihov dragocen čas in odgovore na vsa zastavljena vprašanja ter seveda predstavitev njihovega vrhunskega dirkalnika. Zopet smo dokazali, da nas tehnika povezuje, kljub tekmovalnosti na stezi, smo dobri prijatelji in z medsebojno pomočjo gradimo vedno boljše avtomobile. TU Wien Racing hvala!

Formula na Fakulteti za elektrotehnikooktober 23, 2017

Naš dirkalni konjiček se zopet bohoti v avli Fakulteta za elektrotehniko in vas prav vse vljudno vabi na predstavitev projekta 26.10.! Izkoristite krasno priložnost in se spoznajte z našim mega projektom!

ECOmeet 2017oktober 19, 2017

Prejšnja sobota ekipe Superior Engineering je bila nadvse pestra in ECO-zabavna! Veseli nas, da smo lahko skupaj soustvarjali največji dogodek na področju električnih in ekoloških vozil na slovenskih tleh, @ECOmeet2017! Hvala vsem za obisk in prijazne besede, se vidimo zopet naslednje leto!

Elaphe Propulsion Technologiesoktober 13, 2017

Izdelati električni dirkalnik prav zagotovo ni mačji kašelj! Da smo lahko sploh ugotovili, kako se lotiti načrta konstrukcije, na kaj moramo biti pozorni, smo se že med poletjem poglobili v raziskovanje tega področja. Velika zahvala gre našemu sponzorju Elaphe Propulsion Technologies ki nam je s poletno prakso in stikom s strokovnjaki na tem področju omogočil, da smo spoznali različne aspekte izdelave električnih vozil in se tako pripravili na letošnjo zahtevno tekmovalno sezono. Hvala, ker verjamete v nas! 

ECOmeet 2017oktober 11, 2017

Kje nas najdete to soboto? Na ECOmeet 2017, seveda! Predstavili Vam bomo naše načrte za prvo ljubljansko študentsko formulo na električni pogon, ki bo paradni konj naše nove dirkalne sezone in našo zverinico, Griffina, kralja ovinkov! Električni skuterji, “custom” električna kolesa, električni avtomobili, ekološke delavnice, številne nagrade, vse to in še več se nam obeta! Pridite, ECO-luštno bo! O dogodku: http://www.ecomeet.si/

Tehnogenij 2017oktober 8, 2017

Radi zanetimo to iskro radovednosti in ustvarjalnosti tudi pri najmlajših! Hvala Tehnogenij 2017 za povabilo, sončno dirkaško soboto in možnost druženja z najmlajšimi navdušenci nad formulami!

Predstavitev našega projektaoktober 6, 2017

Prvi teden faksa je za nami! Uff, ta je ponavadi kar pestro družabno obarvan, vseeno pa vas je veliko prepoznalo priložnost za nove informacije in se udeležilo naše predstavitve projekta Formula Student. Hvala za obisk in saj veste, če ste ambiciozni, navdušeni in zagnani, nas le kontaktirajte!

Dnevi strojništva v Tehniškem muzeju Slovenijeoktober 2, 2017

Ustvarjalno in inovativno premagovanje izzivov prihodnosti v privlačnem svetu inženirskega ustvarjanja, je bila rdeča nit letošnjih Dnevi strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije! Veseli smo, da smo bili del teh tudi mi.

Načrti za električno formuloseptember 29, 2017

Prihodnost je tu! Prva ljubljanska študentska formula na električni pogon, ki bo paradni konjiček naše nove sezone! Preberite si vse in še več o naših načrtih na sledeči povezavi Siol.net Avtomoto.

Predstavitev projektaseptember 27, 2017

Nova dirkaška sezona je že v polnem štartu! Pridruži se nam! Se vidimo na predstavitvi projekta v sredo, 4. 10., ob 18.00!

FS Alpe Adria 2017september 26, 2017

Najbolj pričakovani dogodek ob zaključku sezone, FS Alpe Adria 2017, je zaključen in pokal za 3. mesto je v naših rokah! Poleg tekmovanja, ki je potekal v prijateljskem duhu, pa smo bili najbolj veseli nadvse zabavnega druženja in priložnosti povezovanja ekip Riteh Racing TeamDrumska Strela – Road Arrow BelgradeFSB Racing TeamFESB Racing, FESB racing team Moto, UNI Maribor Grand Prix Engineering. Vrhunska organizacija, sproščeno vzdušje, krasna lokacija in sončno vreme so bili recept za popoln dirkaški vikend in upamo, da to izkušnjo ponovimo kaj kmalu! Riteh Racing Team hvala za vse!

Val 202september 25, 2017

Tokrat Superior Engineering za Val 202! Vabljeni k poslušanju!

1. MAHLE eco rallyseptember 25, 2017

V preteklem tednu smo imeli čast sodelovati na @1. MAHLE eco rally pozivno točnostnem tekmovanju, kjer je svoje dirkaške sposobnosti v vozilih na električni pogon, izkazal vodja naše ekipe, Tim Novak in dosegel 4. mesto v skupnem seštevku. Dvodnevni dogodek je bil neverjetna izkušnja, ki je bila poleg zanimivega temovanja, tudi priložnost za prijetno in razgibano druženje. Hvala našemu glavnemu sponzorju MAHLE za povabilo, upamo, da bo ta dogodek postal tradicionalen in se vidimo na pisti že naslednje leto!

Raceland Krškoseptember 16, 2017

V četrtek smo lovili sončne žarke na Raceland Krško na dogodku našega sponzorja Sinter Brakes, kjer smo se imeli noro lepo in uživali v krasnem dirkalnem vzdušju! Res smo veseli, da smo stkali tako močne vezi z našimi sponzorji in se veselimo še nadaljnjega sodelovanja!

Novi članiseptember 4, 2017

Pozor pozor, iščemo te!  Prinesi svežo energijo, osvoji novo znanje izgradnje pravega dirkalnika in pridobi življenjske izkušnje ter hkrati tudi enkratne prijatelje! Hitro nas kontaktiraj, v ekipi te bomo zelo veseli. Pa nikar se ne prestraši, čemorda nimaš vseh naštetih iskanih kompetenc. Česar si najbolj želimo, je tvoja ustvarjalna strast in delovna vnema na projektu!

REZULTATI!avgust 24, 2017

REZULTATI 1. Acceleration IC 1. AutoX IC (didn’t count for overall result) 14. overall Dynamic events In smo zopet doma! Najprej bi Vam radi sporočili, da je bilo vzdušje na Formula Student Hungaryvrhunsko! Zelo smo uživali v vseh možnih aktivnostih za člane ekip! Lepa namestitev, čudovito mesto Gyor, odštekane zabave, nekaj cestnega dirkanja…skoraj popoln recept za dogodek v svetu motosporta. Kot drugo, ekipi Fast Forest želimo hitro popravilo dirkalnika in veliko sreče na prihajajočih dogodkih. Radi bi poudarili, da se take nezgode lahko dogodijo na kateremkoli dogodku s pospeševanjem, ki ima v bližini zid. Tudi na nedevnem Formula Student Germany e.V. je prišlo do nekaj neljubih dogodkov. Motosport je je disciplina, ki je ni jemati zlahka, zna biti zelo nevarna in ravno v ta namen imamo na tekmovanju toliko pravil, ki poskrbijo za največjo možno varnost vseh udeleženih. Za prihodnja tekmovanja bi si želeli več odprtih prog, širših varnostnih con in boljšega oprijema podlage, vsekakor pa kot najpomembneje izpostavljamo željo, da se razpisane aktivnosti v različnih fazah tekmovanja ne bi odpovedovale zadnji trenutek, česar smo na naše presenečenje bili deležni na tokratnem dogodku. Naša ekipa, in seveda vse druge, vsaj tako predvidevamo, vlagamo veliko napora, energije, časa in ljubezni v proces izdelave našega dirkalnika, ravno z namenom, da bi na tekmovanjih delal brezhibno, zatorej nas lahko razumete, ko Vam rečemo, da odstop za nas nikdar ni in ne bo ena izmed možnosti!! Pretreseni smo bili, ko se je večina udeleženih tekmovalnih ekip odločila, da ne želijo sodelovati v autoX in Endurance. Za povrh vsega pa je bila odločitev oragnizatorja ta, da se opusti Endurance in autoX organizira kot ločen dogodek (ki se tudi ni vštel v končni izkupiček točk), za vse nas, ki smo bili že(l)jni tekmovanja. Kot se je na koncu izkazalo, je bila proga v popolnem voznem stanju, to Vam lahko potrdi naš voznik Luka Sinobad, ki se lahko tudi pohvali z zavidljivim rekordom, najhitrejšim časom za IC dirkalnike! Bravo! Da okusite nekaj tega adrenalina, kako je voziti našo zver po ulicah Széchenyi István Egyetem, pa hitro kliknite na sledeči video!

REZULTATI / RESULTS 1. Acceleration IC1. AutoX IC (didn't count for overall result)14. overall Dynamic eventsIn smo zopet doma! 😀 Najprej bi Vam radi sporočili, da je bilo vzdušje na Formula Student Hungary vrhunsko! Zelo smo uživali v vseh možnih aktivnostih za člane ekip! Lepa namestitev, čudovito mesto Gyor, odštekane zabave, nekaj cestnega dirkanja…skoraj popoln recept za dogodek v svetu motosporta. 😀Kot drugo, ekipi Fast Forest želimo hitro popravilo dirkalnika in veliko sreče na prihajajočih dogodkih. Radi bi poudarili, da se take nezgode lahko dogodijo na kateremkoli dogodku s pospeševanjem, ki ima v bližini zid. Tudi na nedevnem Formula Student Germany e.V. je prišlo do nekaj neljubih dogodkov. Motosport je je disciplina, ki je ni jemati zlahka, zna biti zelo nevarna in ravno v ta namen imamo na tekmovanju toliko pravil, ki poskrbijo za največjo možno varnost vseh udeleženih.Za prihodnja tekmovanja bi si želeli več odprtih prog, širših varnostnih con in boljšega oprijema podlage, vsekakor pa kot najpomembneje izpostavljamo željo, da se razpisane aktivnosti v različnih fazah tekmovanja ne bi odpovedovale zadnji trenutek, česar smo na naše presenečenje bili deležni na tokratnem dogodku.Naša ekipa, in seveda vse druge, vsaj tako predvidevamo, vlagamo veliko napora, energije, časa in ljubezni v proces izdelave našega dirkalnika, ravno z namenom, da bi na tekmovanjih delal brezhibno, zatorej nas lahko razumete, ko Vam rečemo, da odstop za nas nikdar ni in ne bo ena izmed možnosti!! Pretreseni smo bili, ko se je večina udeleženih tekmovalnih ekip odločila, da ne želijo sodelovati v autoX in Endurance. Za povrh vsega pa je bila odločitev oragnizatorja ta, da se opusti Endurance in autoX organizira kot ločen dogodek (ki se tudi ni vštel v končni izkupiček točk), za vse nas, ki smo bili že(l)jni tekmovanja. Kot se je na koncu izkazalo, je bila proga v popolnem voznem stanju, to Vam lahko potrdi naš voznik Luka Sinobad, ki se lahko tudi pohvali z zavidljivim rekordom, najhitrejšim časom za IC dirkalnike! Bravo! Da okusite nekaj tega adrenalina, kako je voziti našo zver po ulicah Széchenyi István Egyetem, pa hitro kliknite na sledeči video! ;)_________________________________________________________________________________________And we are back home! 😀 First and foremost the atmosphere at Formula Student Hungary event was the best!! We enjoyed it a lot! Nice on site accommodation, beautiful town Györ, great party, some street racing…almost a proper motorsport event. 😀Secondly, we wish team Fast Forrest fast repair of their car and better luck in next events.But we have to add that such crash could happen on any acceleration event with a wall nearby. There was some spinning even on recent FSG acceleration event. Motorsport is quite dangerous activity and that is the reason why there are so many safety regulations for formula student cars.For next events, we would prefer some more open track layouts, wider 'safety zones' and better grip, but most of all, we wish that events would not be canceled during the ongoing competition, as it was the case here.We, and all participant teams, as we imagine, put a lot of effort, energy, time and love to build our car and to make it run properly in all events, so quitting isn't an option for us, never! Therefore we were very surprised when the majority of teams wanted to quit autoX and Endurance. At the end, the decision was to cancel endurance and make Auto X separate event (also didn't count for overall results) for the teams who like driving their cars. It turned out that track was perfectly drivable, at least our driver Luka Sinobad enjoyed it while posting fastest time for IC car! To have a better taste of how it is to drive our beast on streets of Széchenyi István Egyetem have a look at the video attached. 😉

Objavil/a Superior Engineering – Formula student Team Ljubljana dne 23. avgust 2017

Tekmovalni dneviavgust 19, 2017

Kje smo in kaj počnemo? Hitro kliknite na povezavo do videa, kjer je povzetek včerajšnjega tekmovalnega dne in nas najdite!

Prestali pregledeavgust 18, 2017

Vsi pregledi in testi uspešno prestani! Juheeeeej, bravo ekipa!

Testiranje formuleavgust 16, 2017

Utrinek včerajšnjega zadnjega testiranja pred odhodom na Formula Student Hungary! S polno močjo naprej!

Formula Student Germanyavgust 15, 2017

Nekaj naših elektrotehnikov se je pretekle dni mudilo na Formula Student Germany, kjer so z navdušenjem vsrkali vse mogoče podrobnosti izgradnje formule na električni pogon pri tamkajšnjih tekmovalcih. Zagotovo jih bodo uporabili pri izgradnji svoje v prihajajoči tekmovalni sezoni. Hvala g. Požarju in našemu glavnemu sponzorju MAHLE za vso prijaznost in pomoč!

Hitrostna dirka GHD Lučineavgust 11, 2017

Vabljeni na ogled mednarodne hitrostne dirke GHD Lučine, kjer bo na ogled postavljen tudi naš Griffin. Ne zamudite tudi super predvoznika dirke, našega vodjo ekipe Tim Novak z Opel Adamom.

Sejem lokalnih ustvarjalcev na Urbanem Dejanju 2017avgust 8, 2017

Hitro vsi na Kongresni trg na Sejem lokalnih ustvarjalcev na Urbanem Dejanju 2017! Naši fantje in Minka Vas že nestrpno pričakujejo!

Napovednik Sejma lokalnih ustvarjalcev na Urbanem Dejanju 2017julij 30, 2017

Inovativnost, kreativa in pozitiva! 8. avgusta nas lahko najdete na Sejem lokalnih ustvarjalcev na Urbanem Dejanju 2017, kjer se predstavljamo tudi z našo formulo, z željo spodbuditi in navdušiti ustvarjanje vseh vrst. Pridite naokoli, veseli Vas bomo!

Formula Student UKjulij 28, 2017

Po odličnem uspehu na Nizozemskem z Minko, se je naša ekipa preselila na Otok, natančneje v Silverstone, kjer se je pomerila s kar 75 ekipami z vsega sveta. Na to tekmovanje smo prišli z novim in še močnejšim Griffiom. Po uspešnem nastopu v preteklih dneh je bila ekipa samozavestna, a jo je med tehničnimi pregledi doletel hladen tuš. Zelo temeljiti sodniki so nas dolgo zadrževali na tehničem pregledu, a smo na koncu vse uspešno opravili. Po opravljenem pregledu pa nam jo je zagodila tehnika. Najprej smo imeli težave s puščajočim tankom za bencin, ki pa smo ga nazadje vendarle zatesnili, a zaradi velike izgube časa, smo bili primorani izpustiti Skid Pad, pospeševanje ter Autocross. Zadnji dan smo dobili priložnost za nastop na Endurance, vendar tudi tukaj nismo imeli sreče, saj nam jo je, po zelo dobri prvi polovici drike, zagodla baterija, ki ni imela moči za ponoven zagon dirklanika. Prvi nastop Griffina je bil torej precej grenko-sladka izkušnja, saj smo videli potencial naše zverine, a ostali brez uvrstitve na dinamičnih disciplinah. Na koncu smo osvojili le 41. mesto in se zato še toliko bolj veselimo dirke na Madžarskem, kjer bomo dokazali naš potencial!

Še enkrat hvala vsem, ki nas podpirate in navijate za nas!

Formula Student Netherlandsjulij 26, 2017

Naša ekipa se je končno vrnila iz dolge poti, na kateri so nastopili na kar dveh dirkah! Prva izmed dveh je bila drika na nizozemskem Assnu Formula Student Netherlands​. Na tem tekmovanju so naši borci nastopili z lanskim dirklanikom, ki je pred slabim letom dni prvič nastopil na tekmovanju v Italiji. Če je lani Minka imela še veliko porodnih težav, se je na Nizozemskem odvilo precej drugače. Tehnične preglede je dirkalnik opravil brez pripomb sodnikov in tako smo lahko brez zapletov nastopili na vseh dinamičnih disciplinah tekmovanja, kjer se je Minka pokazala v svoji najboljši luči! Ekipa je namreč dosegla odlično 5. mesto v skupni razvrstitvi tekmovanja (bencinski in električni avtomobili) ter vrhunsko 2. mesto med bencinskimi formulami! Tako smo dosegli sledeče rezultate dinamičnega dela tekmovanja: Endurance: 4. mesto (2.mesto IC kategorija) Efficiency: 2. mesto (najmanj porabljenega bencina med vsemi dirkalniki) Auto Cross: 8. mesto (1:01.308, 5.mesto IC kategorija) Skid Pad: 11. mesto (5.816 sek; 6.mesto IC kategorija) Pospeševanje: 14. mesto (4.290 sek, 9. Mesto IC kategorija) Omenimo še rezultate statičnega dela tekmovanja Bussines Plan Presentation: 23. mesto Cost & Manufacture: 27. mesto Engineering Design: 23. mesto Tukaj bi se še enkrat zahvalili vsem sponzorjem, partnerjem ter vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri zagonu in izvedbi tega projekta, brez vas nam ne bi uspelo! Velik poklon gre tudi ekipi, ki je za doseganje tega izjemnega rezultata mnogokrat trdo garala pozno v noč.

Silverstone V ŽIVO!julij 23, 2017

Pozor pozor! Spremljajte nas v zivo na tekmovanju v Silverstonu! Pricakujete nas lahko okoli 15.00 ure, tako da je se nekaj casa, da si pripravite pokovko in se udobno namestite ter nato glasno navijate za nas!

Formula Student – Silverstonejulij 23, 2017

Juuuhuu! Po nekaj dolgih dnevih (tudi razlog za manj objav) zaradi manjših tehničnih težav smo končno opravili vse tehnične preglede! Sedaj pa pridno čakamo v vrsti za kraljevsko disciplino, Endurance. Držite pesti za naša voznika ter da tipično angleško vreme zdrži!

Pospeševanjejulij 19, 2017

Braaap! Takole smo uspešno pospešili do 9. mesta v pospeševanju. Ob tem pa smo smo dosegli odlični 5. mesti izmed 16 ekip v Skid Padu in Auto Crossu! Sedaj še zadnje priprave na jutrišnjo kraljevsko disciplino, 22 kilometrski Endurance. Držite pesti za našo ekipo!

Braaap! 😃 Takole smo uspešno pospešili do 9. mesta v pospeševanju. Ob tem pa smo smo dosegli odlični 5. mesti izmed 16 ekip v Skid Padu in Auto Crossu! 💪💪 Sedaj še zadnje priprave na jutrišnjo kraljevsko disciplino, 22 kilometrski Endurance. Držite pesti za našo ekipo! 😃——————————————————————————–Braaap! 😃 We successfully won the 9th place in acceleration. At the same time we achieved excellent 5th places from 16 teams in Skid Pad and Auto Cross! 💪💪 The final preparations for tomorrow's royal discipline, a 22-kilometer Endurance, are now being finalized. Keep your fngers crossed for our team! 🙂

Objavil/a Superior Engineering – Formula student Team Ljubljana dne 19. julij 2017

Tekmovanjejulij 18, 2017

Juuhuu! Danes dopoldan smo uspešno opravili vse tehnične preglede in teste. Prav tako smo že zaključili s predstavitvami in tako le še čakamo na dinamični del tekmovanja! Jutri so na vrsti Skid Pad, Acceleration ter Auto Cross, držite pesti za naše fante

Prva dirka sezonejulij 16, 2017

Prvi šotori so že postavljeni! komaj čakamo da se začne naša prva letošnja dirka! Jutri so na vrsti že tehnični pregledi.